Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämpligt att gå till vänster

Annons

Hur går man på en kombinerad gång- och cykelbana? Det förefaller vara många som svävar i ovisshet om den saken.

Vi går lördagen den 8 juli cirka klockan 16.15 in mot Sandviken på den kombinerade gång- och cykelbanan på Högbovägen. Vi går på gång- och cykelbanans vänstra sida. Vi möter då en man och en kvinna som cyklar mot Högbo. När vi möts cyklar mannen nästan ut på Högbovägen och skriker åt oss att vi ska gå till höger.

Vi försöker förklara för honom att vi går till vänster för vi vill se cyklisterna vi möter (speciellt för att vissa av dem har väldigt bråttom). Mannan är så uppretad att han förmodligen inte hör vad vi säger överhuvudtaget. Vill därför meddela honom och alla andra vad som gäller.

I trafiklagstiftningen är det inte reglerat på vilken sida man ska gå på en kombinerad gång-, cykel och mopedbana. Fordon ska dock föras till höger (högertrafik) och därför är lämpligt att gående går längst till vänster i färdriktningen. Jmf utdrag ur Trafikförordningen nedan: I Trafikförordningens 7 kap. 1 § står att läsa (utdrag): “Gående som använder vägrenen eller körbanan skall om möjligt gå längst till vänster i färdriktningen.”

Eva E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons