Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingspolitiker, vakna!

Det är med förfäran man tar del av de senaste excesserna i Landstinget Gävleborg.

Annons

* Verksamhetschef får gå hem efter att ha blivit trött och sliten. Av vad? För mycket representation på skattebetalarnas bekostnad? Fick en årslön 768 000 kronor utan motprestation.

* Fler chefer efter landstingets divisionalisering med staber och strateger. Association till militär organisation av sjukvård!

* 100 läkarsekreterare ska rationaliseras bort. Kvarvarande 300 ska flyttas bort från hälsocentraler och mottagningar till centraliserade samordningsenheter (”skrivcentraler”).

* Sju till tio nya chefstjänster för dessa enheter utlyses.

* Dessutom 20 chefsstödjare!

Ingen av dessa 30 kommer väl att jobba ”ute på linjen” med patientnära administration? Vårdpersonal får mindre tid för direkt patientarbete.

Dessutom utökas administrationen med åtta tjänster från nu fyra på bemanningspoolen som också ska ha en enhetschef, alltså utökning med nio nya administratörer.

Som lök på laxen en ny tjänst som utvecklingsdirektör.

Som grädde på moset en miljon i ökade kostnader för den nya landstingsledningen vilket bekräftas av landstingsrådet Knapp: ”Det finns avsatt i budget/ryms i budget”. Finns det då inte budget för att bibehålla gynmottagning i Ljusdal, hudmottagningen eller neurologmottagningen i Hudiksvall, psykmottagningarna i Sandviken och Söderhamn, vilka ska eller har avvecklats. Pengarna kanske räckt till åtminstone en mottagning?

Summa cirka 40 nya chefer/administratörer när nya sparpaketet presenteras 29 april vilket drabbar vårdpersonal och patienter. Jag och mina arbetskamrater på vårdens verkstadsgolv behöver inte fler chefer och administratörer utan resurser till att klara det dagliga patientarbetet. Om ni ska få acceptans för besparingar kan samtidigt inte antalet chefstjänster/administratörer och politikerkostnader öka!

Efter ännu ett familjeläkarjourpass med väntande patienter på labsvar, röntgen och vårdplatser grips jag av denna hädiska tanke.

Har våra politiker blivit byråkratins lakejer i stället för att vara folkets tjänare? Upp till kamp!

Undertecknad har avnjutit 39 år av utveckling/avveckling i Landstinget Gävleborg. Efter denna insändare blir jag troligen kallad till korrigeringssamtal!

medborgare/arbetstagare i landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons