Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare ska inte uttrycka sina egna politiska åsikter i klassrummet

Annons

Dagens lärare manipulerar eleverna indirekt. Min lillasyster går på Internationella Engelska Skolan i Gävle, i årskurs 9. Som de flesta vet får lärare inte uttrycka sina egna politiska åsikter i klassrummet då det kan ha en stor påverkan på eleverna. Min systers lärare har dock brutit mot detta. Denna lärare påstod att omvänd rasism existerar i vårat samhälle.

För att vara rasistisk måste man besitta två egenskaper. Den första är att man har ett socialt, strukturerat och institutionellt privilegium. Den andra är att man måste ha makt, en makt som ger dig förmågan att ge ett stort socialt inflytande, något som kan hjälpa dig i olika situationer. Därav är det svårt för personer som inte har en vit västerländsk bakgrund att vara rasistiska, just för att de inte innehar någon position av privilegium eller någon makt och det kan man ofta se i olika politiska sammanhang. Rasism är strukturellt, inte personligt. När denna lärare uttrycker sin åsikt indirekt kommer det att plantera sig i elevernas huvuden och hindra dem från att få fram sin egen åsikt. Detta är väldigt negativt, speciellt när det gäller ett sådant allvarligt ämne. Det jag vill komma fram till är att ungdomar är vår framtid och det är viktigt att låta dem få utveckla sina egna åsikter och se saker från olika vinklar. Om du är lärare, glöm aldrig hur stor makt du har på elever och hur mycket du kan påverka dem och deras liv.

En upprörd storasyster

SVAR DIREKT:

Jag är glad över att eleverna får lära sig att tänka kritiskt hos oss på Engelska skolan och att eleverna även har modet att ifrågasätta vuxenvärlden när något inte känns bra. 

Kontakta gärna mig direkt  angående detta ärende så kan vi reda ut eventuella oklarheter eller missförstånd. 

Anneli Engvall

rektor

Internationella Engelska Skolan Gävle

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons