Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt bli att ta ned träden utanför mitt fönster

Annons

I Åshammar där jag bor planerar idrottsklubben att ta ned några träd i skogen för att göra ännu en pulkabacke och ännu ett målområde för skidungdomar. Vår moral säger oss att det är viktigt att satsa på ungdomarnas nöje. Till och med viktigare än jordens klimat.

Innan kommunen gav lov till projektet skickades en fråga ut till dem som bodde i närheten av det planerade området för att höra vår åsikt, vilket jag lovprisar! Jag har inte planterat många träd i Vi-skogen. Jag är inte aktiv i miljöarbetet och går omkring med konstant dåligt samvete för att jag ger julklappar i stället för att som Zara Larsson skänka pengarna till Unicef.

Men om någon frågar mig om jag tycker att man ska ta ned träd för nöjes skull så svarar jag nej. Hade jag inte fått frågan så hade jag inte reflekterat över saken, men nu inser jag ju att det är förfärligt att någon kan ha samvete nog att ta ned en bit av skogen.

Just nu pågår ett internationellt klimatmöte. Problemen som världen står för är enorma och vår jord är sjuk. Det är inte mycket en enskild människa kan göra, men man kan i alla fall låta bli att göra en del saker. Det borde inte vara så svårt. Låt bli att ta ned ett dussin träd. Jag har planterat ett par träd i Vi-skogen. Du tar ned ett dussin träd utanför mitt fönster. Inte så konstigt att världen är i obalans. Det är klart att om någon frågar mig om jag tycker att det är bra så måste jag ju säga nej.

Y

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons