Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt dem döma...

Annons

Så var det dags igen. Nu skrivs det spaltkilometer om våld inom hockeyn. Upprörda röster höjs åter, medan andra hela tiden tycker att det ska smälla mera. Någon tycker att spelarna ska släppa sina handväskor och smälla på. Man undrar hur de tänker. Man bidrar även från media att skruva upp stämningen i vissa matcher. Tror att ishockeyn är lite snett ute. Kanske dags för lite förändring? Vi vill se lirare och fina kombinationer, inte hörnbök och gruff. Några ropar på att låta ”Sudden” eller ”Foppa” bestämma straffen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Undrar hur man tänker då? Tänk om samhället i övrigt skulle gå på denna linje, med att låta andra yrkesmän bestämma straffskalorna. Exempelvis rattfylleri – straffet bestäms av Länkarna. Misshandel – straffen bestäms av den lokal boxningsklubben och kampsportarna. Nej, bättre att se till verkligheten i stället. Utveckla hockeyn i rätt riktning. Lyssnade på Skellefteås assisterande tränare. Han sa att de inte alls är intresserade av stora spelare för tacklingarnas skull. Man vill ha spelare som spelar hockey, satsning sker i 14–15-årsåldern. Då är man redan utslagen här i Gästrikland.

Sedan detta viftande med handskar i ansiktet, man ska slåss och man måste ge igen. Detta är inte att gå framåt utan liknar mer att ramla bakåt. Jag frågar mig också varför blir det en diskussionsklubb vid så gott som alla avblåsningar? Tränarna ska ha förklaringar vid snart varje avblåsning. Man visar tecken som domare. Ändrar de sina domslut? Aldrig.

Stå upp, ta straffet oavsett om det är rätt eller fel, och lägg fokus på hockeyn i stället.

Det sista jag tänker på är klacken. Gå på Gefle IF:s matcher och lär er hur en klack ska låta. På Strömvallen behöver inte barnen sitta med hörselkåpor heller.

Olyckor händer dagligen, också utanför rinkarna, utan att man för den skull måste ropa på hjälp. Låt dem döma ärenden som är tillsatta att göra detta. Sedan kan man tycka att det är rätt eller fel, men det tillhör en del av idrotten. Allting är inte rättvist utanför sportens värld heller! Kom igen Brynäs, go for it! Speed fart och fläkt vill jag se. Brynäs- andan , hata att förlora...

Surra-Pelle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons