Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt en gammal husmor ta hand om pengarna

Annons

”En kommun kan inte skrika efter pengar från staten om man lägger 75 miljoner på ett nytt torg” , sa en mycket klok Cristina Husmark Pehrsson (M) i Arbetarbladet i går, tisdag 22 september.

Vi är nog många som genom åren funderat över hur kommunerna prioriterar när det gäller att spendera pengar. Här i Sandviken är det inte ett dugg bättre. Om man inte har pengar att ens driva det mest nödvändiga inom kommunen (enligt mina värderingar skola och omsorg) ska man då lägga ut pengar på sådant som faktiskt skulle kunna vänta? För att ta ett exempel som är fullt jämförbart (om än i mindre skala). Låt säga att jag har 2 000 kronor kvar på mitt konto efter att räkningarna är betalda. Jag önskar mig verkligen en handväska som kostar 1 999 kronor jag har bara mat i frysen som räcker i 14 dagar. Tror ni då att jag väljer att köpa handväskan eller tror ni att jag handlar mat för pengarna och låter handväskan vänta antingen till en månad när ekonomin ser bättre ut, alternativt att jag sparar en längre period för att kunna köpa den senare?

Naturligtvis köper jag mat för pengarna. Trots allt fyller min gamla handväska fortfarande sin funktion och det är inte så att jag egentligen en ny. Alltså får det inköpet vänta. Man kan faktiskt inte spendera pengar man inte har!

Nej, sätt en gammal husmor att sköta kommunernas pengar. Jag lovar att det då skulle bli ordning och reda. Kanske skulle det till och med bli pengar över.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons