Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte Engesbergs camping förfalla

Annons

Renovering, rustning, om- och tillbyggningar, när? En sedan länge efterfrågad handikapptoalett på nedre plan. Herrgården behöver stor nyrustning, även annexet och övriga hus som tillhör campingen.

Badplatsen är under all kritik och helt glömd av ägaren, Gävle kommun. En helt ny fungerande reception måste göras tillgänglig snarast. Campingen fick en välbehövlig tillsyn när OT-tävlingarna hölls här, till exempel med duschar och toaletter.

I Söderhamn hölls SM i friidrott i somras, med stor mediebevakning. Där visades byggymnasiet upp i tv, som en proffsig hjälp med att bygga läktare och andra nödvändiga platser för både tävlande och publik.

Varför gör inte Gävle ett treårsavtal med Polhemsskolans byggymnasium, som kan ge de alltid saknade praktikplatser som behövs, vilket gäller alla skolor i dag. Att sedan ta kontakt med all media och visa upp Polhemsskolans duktiga elevers välgjorda arbete som ett jättestort PR-jippo, och ge god turistreklam åt Gävle kommun. Vari ligger skillnaden mellan skolorna?

Engesbergs havsbad har varit en stor natur-, fritids- och badoas under lång tid, känd av både Gävlebor och resande. Man hittar och åker dit på grund av närhet till staden, gratis och bra bussförbindelse och tidigare god service i ett nyrustat restaurangkök, där även campare och bofasta gäster blivit nöjda. Gävle låter nu campingen fallera, trots att en satsning skulle ge tillbaka det goda ryktet om ett bra, lugnt och trevligt utflyktsmål.

Kommunledningen gör skillnad på vilka som är turister: Hotellgästerna är godkända som turister. Hänvisning till ett reportage i tv. Campare är inte godkända. Husbilar och husvagnar har en annan status nu, de är stora och långa och dras med moderna bilar och kostar miljonen som nya.

Statistik och reklam visar att gästnätterna har ökat stort, även utlandsgrupper från hela värden reser till Sverige för att se midnattssolen.

Rose Hedberg, Gävle

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons