Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss slippa de lallande äggen!

Då var det dags i år igen för gymnasieskolan att köra igång det stora reklamracet för att locka elever till sina skolor.

Annons

Jag är själv verksam inom den kommunala gymnasieskolan och vet vilken hög kvalitet vi har och hur mycket hårt jobb vi lägger ner på att visa våra blivande elever detta. Dels till infokvällen 14 oktober och även till öppet hus i slutet av november. Kommunen satsar också på detta och hjälper till på sitt lilla egna sätt med en tv-reklam där en tecknad film visar ett gäng lallande ägg springande på en gata och i ett klassrum där de har undervisning i att hänga gubbe...

Förutom att filmen är oerhört nedvärderande mot både elever och lärare inom den kommunala skolan så är den även fruktansvärt dålig. Med denna film vill man alltså göra reklam för infokvällen, men berättar inte när den är, utan hänvisar till en låååång hemsidesadress där man kan gå in för att få information. Vi har elever som blir jätte- arga över denna reklam och tycker det är pinsamt att gå i en skola som är så uppenbart pinsam att man måste marknadsföra med lallande ägg. Denna kritik har förts fram till vår förvaltning tidigare år när filmen visats. Där har man svarat att filmen varit så dyr att man måste fortsätta visa den! Ja, ja, jag vet att även dålig reklam är bra reklam men det måste väl finnas gränser. Nu har ni plågat och skämt ut oss och inte minst försvårat för oss att locka elever under tre år med denna film. Kan vi snälla få slippa dessa lallande ägg!

Birgitta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons