Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leta efter rätt lokal i stället

Annons

Den ilska och frustration föräldrar och dagbarnvårdare som använder Timmermansgården känner är helt berättigad.

Dagbarnvårdarna har under lång tid arbetat hårt för att skapa balans i verksamheten utifrån målbeskrivning och reglerad arbetstid. Man har hela tiden försökt se till helheten, barnens och föräldrarnas behov och önskemål. Man vill skapa trygghet för såväl barn som föräldrar.

Under hösten 2010 har det varit slitsamt för alla då lokalen renoverats. När nu lokalen stod färdig, väl anpassad för verksamhetens behov, kände barn, föräldrar och dagbarnvårdare att man äntligen landat och kunde gå vidare i sitt utvecklingsarbete.

Timmermansgården ligger centralt i staden och har en utmärkt utemiljö för barnen. Man har Lättings, biblioteket och museet på gångavstånd och kan, den dag i veckan man är på Timmermansgården dela upp gruppen i mindre enheter och erbjuda aktiviteter anpassat efter barnens ålder och specifika behov. Då kommer beskedet att man måste flytta för att tillgodose Resursskolans lokalbehov!

Dagbarnvårdarna erbjuds en lokal, som ännu inte är iordningsställd. Man påstår att ombyggnaden och flytten ska hinnas med på några veckor, vilket är en utopi. Lokalen på Nynässkolan ligger i direkt närhet till hårt trafikerade gator. Utemiljön är inte anpassad för barnens behov. Trygghet för barn och föräldrar är viktig för dagbarnvårdarna. Nynässkolan känns på intet viss trygg för barnen och deras föräldrar, som valt just dagbarnvårdare för att barnen ska vistas i liten grupp.

Att Nordangårdens flytt till Nynäspaviljongen är ett lyft kan jag förstå; de flyttar från en dåligt fungerande lokal.

Att flytta dagbarnen från en väl fungerande lokal där barnen trivs och känner sig hemma inte ett lyft.

Jag har förståelse för att Resursskolan behöver lämplig lokal, men Timmermansgården är inte den bäst lämpade lokalen för barn som behöver en lugn studiemiljö; stora fönster runt om, folk som går förbi och öppna ytor ger oro. När man upptäcker det behöver Resursskolan flytta igen. Det är inte bra för eleverna. Leta efter rätt lokal för Resursskolan, där eleverna kan landa och få vara kvar.

Låt dagbarnvårdarnas lokal vara kvar för att kanske så småningom bli en modell för övriga dagbarnvårdare i kommunen.

Carin Folkegård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons