Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika för alla

Annons

I denna insändare vill jag säga innan ni läser, jag har ingen rasist jag är fullkomligt emot rasismen.

Instegsjobben för nyanlända svenskar fungerar så att arbetsgivaren kan få upp till 80 procent från staten för vederbörande som börjar arbeta åt ett företag.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att främja lika rättigheter och möjligheter för alla.

Detta ska ske oavsett kön, könsidentitet och könsuttryck, samt etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder, och främja lika rättigheter och möjligheter, och motverka diskriminering.

Men i detta fall tycker jag inte att DO har gjort sitt arbete. Då ska dessa fördelar gälla alla långtidsarbetslösa också.

Jag kan tycka att DO motverkar effekten av diskrimineringslagen.

Jag kan tänka mig att många kan bli uppretade av att nyanlända svenskar har större möjligheter på arbetsmarknaden än många andra har, på grund av den här regeln.

Exempelvis långtidsarbetslösa, personer som har funktionsnedsättning eller invandrare som har varit här en längre tid som söker arbete efter arbete och inte får något annat än på Samhall.

Är detta verkligen rättvist? Nyanlända kommer definitivt att få en högre grundlön än andra.

Samtidigt får vi inte glömma bort de som ligger i FAS 3. Nej, lika för alla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons