Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Local Heroes: "Vill ni inte ta den lokala musiken på allvar?"

Snälla Arbetarbladet, vill ni inte ta den lokala musiken på allvar så lämna över ansvaret av Local Heroesgalan till en aktör som värdesätter musiklivet!

Annons

Arbetarbladet har alltså beslutat att spara in ekonomiskt och dra ner arrangemangets storlek och flytta det från Göransson Arena och innan dess Gävle konserthus till CC-puben. För oss aktiva i det lokala musiklivet har galan varit väldigt betydelsefull och bidragit till stor glädje för oss som kämpar i en till vardags stenhård bransch där många sliter på existensminimum med att skapa arrangemang och få ut sin musik bortom kommun och landgränserna.

LÄS OCKSÅ: Så blir nya Local Heroes: "Vi går tillbaka till rötterna"

Galan har synliggjort musiken på ett professionellt sätt och värdesatt alla drivkrafter bakom de klingande tonerna. Galan innebär att alla får träffas utöver genregränserna och att det sker på ett öppet och fördomsfritt sätt, nya talanger står sida vid sida med rutinerade stjärnor.

Så hur tänker man när man flyttar galan till en liten rockpub? Genremässigt så förknippar jag med många andra puben med äldre män som spelar rock och blues där jag inte känner mig speciellt välkommen trots att jag både är (snart) gubbe och mycket väl kan spela i ett rocksammanhang.

Hur hårt man än jobbar så kommer aldrig en galakänsla att infinna sig där, kvar blir några musikkvällar där priser delas ut. Det är inte att gå tillbaka till rötterna utan att kväva den framåtanda som fanns i och med galan. Man skulle kunna säga att det blir lite som att köra formel 1 på en folkracebana.

Om nu AB verkligen inte har pengarna att arrangera så lämna över ansvaret till en aktör som kan hantera galan på ett seriöst sätt, tror det finns intresse från både kommun, region, studieförbund och lokala arrangörer att driva vidare galan.

Viktor ”Slim Vic” Zeidner, Mottagare av hederspriset Årets Local Hero 2016

Svar direkt:

Local Heroes startades av Arbetarbladet en gång i tiden just för att lyfta det lokala musiklivet. Och det har vi gjort. I våra publiceringar i papperstidningen, på sajten och i appen och själva tävlingsförfarandet har vi gett stort utrymme i våra kanaler. Det gör vi även nästa år. Varumärket Local Heroes ska naturligtvis leva vidare i vår lokala journalistik.

Alla arrangemang behöver utvärderas och ibland förändras för att bli så bra som möjligt.

Cc-puben är en passande lokal scen, tror vi. Jag tänker att det är banden som spelar som lockar publiken – inte att cc-puben per automatik bara lockar en viss publik.

Om det finns en annan aktör som vill ansvara för en stor gala är ingen gladare än jag. Gärna! Välkommen att samarbeta med oss.

Mvh

Helena Nyman, chefredaktör Arbetarbladet

Greybeards under förra årets gala i Göransson Arena. Bild: Johan Björklund.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons