Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makt viktigare än ideologi för Centern

Tidigare var Centern ett folkrörelseparti och ett grönt mittenparti, och ett av de största (på Hedlund & Fäldins tid).

Annons

Så vad har hänt? Glesbygdens problem har bytts ut mot Stureplansproblem. Den gröna och kärnkraftsfientliga ideologin har bytts ut. I dag står Centerpartiet längre ut på högerkanten än M och den kristna högern, KD.

Denna helomvändning kom när Maud Olofsson tog över. För henne och det som är kvar av Centerpartiet är makten viktigare än den partiburna idiologin.

Denna totala omsvängningen i utbyggnad av kärnkraft och eventuell uranbrytning i Sverige är ett svek mot allt som heter miljötänkande.

Finns det något positivt som partiet gjort under denna mandatperiod? Som allt annat i Centerpartiets ideologi ska Posten till stora delar privatiseras. Vad innebär detta för glesbyggden? Allt är inte bättre i privat regi, som Centern tycks tro.

Vattenfalls svindlande miljöbrott i Europa och risktagandet vid en eventuell kärnkraftsolycka (godkänd av Maud Olofsson).

Centersympatisörer, ni som finns kvar, byt parti och få bort detta velande parti ur riksdagen. Ett parti som inte har någon annan målsättning än egen makt har ej i riksdagen att göra.

Sven Petersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons