Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktpolitiker utan förståelse sänker regionen

Annons

Den helt övergripande regionfunktionen är sjukvården. Utan personal fungerar inte sjukvården. Under 10 års tid har oprofessionell och osakkunnig ledarstab skapat en arbetsmiljö, som gjort att mängder av sjukvårdspersonal på grund av missmod och vantrivsel lämnat landsting och region. Om motsvarande ödesdigra tillstånd skulle uppstå i vilket annat företag som helst, så skulle styrelsen reagera och agera för att skapa förutsättningar för personal att stanna och trivas.

Missförhållandena i landsting och region har fortlöpande påtalats under hela 10-årsperioden, men den folkvalda styrelsen vägrar att göra någonting åt problemet. Om detta beror på rent oförstånd, så är det beklagligt men begripligt. Beror det på rädsla för tjänstemannaväldet och eventuell förlust av position och hög lön, då är det brottslig trolöshet mot medborgare och väljare.

Regionen är i kris. Politisk opposition vill försöka hjälpa till med samarbete, men den självgoda och handlingsförlamade maktmaffian anser sig vara själva bäst nog. Av tonfallet från oppositionen och deras ambition för ekonomi och personal att döma, så anar man tyvärr att även de under perioden påverkats av tjänstemannaväldet.

Den enda möjligheten att rädda och förhoppningsvis upprätta sjukvårdens status i denna region, är ju att det sjukvårdsokunniga och nedbrytande system, som nuvarande chefs- och tjänstemannaorganisation tillämpar, måste brytas sönder och ersättas av professionella krafter. Annars kommer ingen personal och ingen ekonomi räddas. Detta förstår hela regionen. Men de som blivit förtroendevalda för att värna om gävleborgarnas trygghet och hälsa, de förstår inte eller vägrar att förstå. Det är beklagligt ofattbart. Varför gör de på detta viset? Men oppositionen måste också tala klarspråk. Det krävs totalrenovering!

Jarl Karén

Glada Hudik

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons