Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man kan inte konkurrensutsätta medmänsklighet

Apropå Sandvikens kommun och Drömfabriken!

Annons

Hellre (i utvalda situationer) följa rigida lagar än göra rätt. I andra fall struntar man fullständigt i lagar. LSS till exempel. Det är pengarna som avgör. Själv tror jag inte att tjänstehjonen förstår riktigt. Det här handlar om medmänsklighet. Är det någon som tror att verksamheter som bygger på medmänsklighet tjänar på att konkurrensutsättas?

Om man har sett dessa människor på Drömfabriken i arbete tillsammans, inser man hur mycket detta betyder. Inte bara för de enskilda individerna, utan för alla som har någon störning som gör att de inte fungerar så bra i det sjuka konsumtions- och prestationssamhälle de flesta tydligen vill ha och ställer upp på. Det ger hopp åt de som kanske får möjlighet att delta i Drömfabrikens arbete, det ger perspektiv på livet i allmänhet åt besökare.

Det ligger väl helt i linje med tjänstemännens strävan åt att alla ska ha det lika dåligt, inte lika bra. Är det så? Vad är ni rädda för, tjänstemän? Att förlora jobbet, tryggheten? Så som ni ser till att tryggheten skakar i sina grundvalar för människorna på Drömfabriken. Tänk om. Det handlar om att göra bra, inte göra dåligt. För en gångs skull.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons