Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man kan undra varför?

/

Jag läser till min förfäran att två ”trotjänare” från Barn och Ungdom ska sluta. Dessa två ”trotjänare” är Rickard Åhman, budgetchef och Jan Jansson, personalchef. Ingen av dessa två ser det som någon vits att söka de nya tjänster som ska inrättas. Man kan undra varför?

Annons

Sedan 1999 fram till och med 2007 har Barn och Ungdom gått i förlust med mer än 93 500 000 kronor. Detta har bland annat medfört att cirka 40 till 50 lärare nu måste sägas upp.

Under tiden 1999 till 2007 har dessa två trotjänare suttit i beslutande ställning för Barn och Ungdom. De har med andra ord haft stor påverkan på Barn och Ungdoms utveckling. Deras sätt att styra/påverka Barn och Ungdoms utveckling har nu medfört att lärare måste sparkas.

Barn och Ungdoms ekonomiska resultat är så pass allvarligt dåligt att Barn och Ungdom inte själv får besluta om kostnader och intäkter. Kommun- direktören måste, sedan 2009, godkänna ledningens sätt att styra och påverka förvaltningen.

Är inte det skrämmande att en förvaltning som förfogar över 1,5 miljarder kronor måste tvångsförvaltas av högre instans. Rickard Åhman och Jan Jansson sitter i den styrelse som har förklarats så pass inkompetent att de inte själva kan fatta ekonomiska beslut som rör våra barn. Så jag frågar mig igen, varför ser de ingen vits med att söka de nya tjänsterna?

En styrelse som år efter år driver företag i förlust brukar med buller och bång få sparken. Men vad gör högsta chefen för Barn och Ungdom? Hon belönar sina tro- tjänare med ett förmånligt pensionsavtal. Borde inte dessa trotjänare ha fått sparken med omedelbar verkan?

De lärare som nu har fått sparken, får de samma förmånliga pensionsavtal eller motsvarande avgångsvederlag? Nej, lärarna får gå hem utan fallskärm. Jag undrar varför?

Nu ska Barn och Ungdom spara pengar. Vad gör högsta chefen Carola då? Jo, hon sparkar lärare och anställer mer chefer och ger trotjänare förmånliga pensionsavtal. För mig verkar det helt uppåt väggarna.

Nej, Carola minska antalet chefer och ta bort trotjänarnas pensions- avtal så kan du återanställa större delen av de sparkade lärarna.

Jag tror att lärarna betyder mer för mina barns utveckling än ett par chefer som har inkompetensförklarats av kommunledningen.

En orolig pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons