Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifest för bilens betydelse

Annons

Klimatmötet i Köpenhamn visade sig vara intressantare än vad många trott redan innan det börjat.

Några dagar innan världens ledare landade på Kastrup läckte det nämligen ut i världspressen att de flesta av makthavarna som med hjälp av skatter och avgifter vill hindra oss från att ta bilen till jobbet eller mataffären själva behöver bilen mer än de flesta.

Under mötet kommer ungefär 1 200 lyxlimousiner att användas för att transportera distinkta högdjur mellan de flerstjärniga hotellen och de glamourösa sammanträdesrummen där de försöker enas om hur mycket mindre rörlighet vi vanliga dödliga ska få nöja oss med i framtiden.

Men handling är effektivare kommunikation än både ord och underskrivna direktiv och resolutioner.

Vad vi borde ta till oss från klimatkonferensen är inte vilka begränsningar som sätts upp utan vilken vikt bilen har för oss alla, till och med de som säger att den inte spelar så stor roll.

Om den behövs för att sköta skytteltrafiken mellan hotellen och mötessalarna behövs den definitivt för att transportera oss till och från arbeten, föräldramöten, mataffären och alla andra ställen vi måste åka till för att få livet att gå ihop.

Låt oss se klimatkonferensen som ett manifest för bilens betydelse, och med den i ryggen ta strid för framtidens bättre bilsamhälle!

Lennart Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons