Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men vem ska man rösta på?

Annons

Jag är så trött på den politiska nedskräpningen. Vart man än vänder sig finns dessa politiska floskler framkläckta av godwill-skapande reklammakare och sloganuppfinnare. Alla partier lovar samma saker – mer pengar till allt och alla. Det är klart att vården ska fungera, barnen ska ha det bra i skolan, alla ska ha rätt till eget rum på ålderns höst, vi ska inte sära på gamla par, miljön ska skyddas och så vidare.

Det går inte att se på tv, för där ägnar man sig mer åt pajkastning än konstruktiv debatt. Det går inte att lyssna på radio för där rapas det floskler i både program och de reklamsändningar som skräpar ner etern emellan. Det går inte ens att köra bil på grund av de otroligt nedskräpande plakat som förfular vårt land.

Det tristaste är ju att de floskler man rapar i dag är desamma som man rapat sedan jag fick börja rösta för 27 år sedan! Har något blivit bättre?

Personalstyrkorna i vården har närmast halverats under de senaste 20 åren, förskolegrupperna är kanske inte dubbelt så stora, men har ökat med åtminstone 50 procent på samma tid, medan personalstaben är densamma eller något minskad. Våra dementa ”vårdas” genom inlåsning i övergivenhet, snarare än med tillräckligt med personal. Hur kan det vara möjligt att inte förstå att det allra bästa sättet att se till en dement människas alla behov är att se till att den har utbildad, kunnig personal runt sig, dygnet runt?

Och jobben – detta evinnerliga tjat om jobben? Vad sägs om lite verkstad i stället för så mycket snack?

Och politikerna? De blir mer stajlade, mer rena reklammakarprodukter, floskligare och mer och mer egennyttiga...Politikerförakt? Nä, fjällen har fallit från mina en gång engagerade ögon.

Det mest tragiska är att jag ändå inte kan låta bli att rösta, för någonstans bland alla dessa hästskojare och porslinsfasader måste det finnas någon som bär någon heder, någon ärlighet, ett äkta engagemang – som vill bära skydd för de svaga, stötta dem som behöver stöd, som ser att det är de starka som måste hjälpa de svaga – inte slå undan benen för dem i sina försök att tillskansa sig mer av makt, pengar och härlighet.

Men vem ska man då rösta på, när alla tycks lika oäkta, lika falska, lika benägna att lova runt som att hålla tunt?

Ovillig väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons