Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer kunskap behövs

Svar till ”Per-Åke Nordkvist”

Jag tar mig några minuter i sommarhettan för att på något sätt försöka bemöta det Per-Åke Nordkvist skriver i sin insändare.

Annons

”Miljönissar” kallar du de människor som oftast har både kunskap och kompetens. Tror du verkligen att målen är så låga att man vill retas med bilisterna?

Det som ligger bakom en tänkt höjning av bensinpriset är något helt annat än att vara besvärlig mot medmänniskor. Jag tror att de flesta vid det här laget förstår hur allvarligt oljeberoendet är för hela planeten. Man behöver inte tänka längre än till katastrofen i Mexikanska golfen. Vårt beroende av olja måste minska för människans egen överlevnad, så fort och kraftigt det bara är möjligt.

Om bensinpriset kunde påverka någon att ställa bilen och ta cykeln de kortare turerna, eller på annat sätt minska sitt bilåkande, vore mycket vunnet. Var och en behöver hjälpa till att minska det egna oljeberoendet.

Om vi inte förstår något om grunden till förslaget om bensinprishöjningen, kan man få sådana idéer som dina och känna sån vrede som du gör. Kunskaperna om de ekologiska ramarna, naturens villkor, behöver öka för de flesta av oss.

Tänk också på att allt inte är illvilja inom politiken. Det behövs mycket mer av förståelse och god vilja människor emellan. Och framför allt kunskap.

Gunvor Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons