Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min dotter har rätt till ett bra liv

Svar till Christer Pettersson,19 februari

Annons

Jag läste Christer Petterssons välformulerade insändare om att omvårdnadsnämdens ordföranden Anders Jansson (M) borde sätta ned foten och fråga Frösunda vad som pågår. Jag reagerade med oro som förälder till min utvecklingsstörda dotter. Frösunda har tagit över ansvaret för Allévägen 5c där min dotter bor.

Jag jobbar hela tiden för att min dotter ska få ett självständigt liv och en dräglig livskvalité. Vad gäller Frösunda måste jag som mamma ta itu med det som personalen inte har möjlighet att hjälpa henne med?

Är det så att min dotter ska vara kvar i sin lägenhet då personalen inte har möjlighet att följa med henne på saker som hon vill göra?

Hon klarar sig inte själv, förmår inte utan personalens hjälp. Det är därför hon bor i ett gruppboende. Hittills har boendet fungerat i det närmaste ypperligt. Annica Norling, regionalt ombud och skyddsombud för privatanställda inom Kommunal Gävle, Lisa Isokivelä, biträdande förvaltningschef inom Omvårdnad och ytterst kommunalrådet Inger Källgren Sawela, ni har det yttersta ansvaret för att det blir bra för de boende och personal på Allé-vägen. LSS säger att man har rätt till goda levnadsvillkor och att insatserna ska utformas efter den enskildes behov. Dags för Omvårdnadsnämndens ordförande Anders Jansson (M) att sätta ned foten och fråga Frösunda vad som pågår?

Ulla Widlund

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons