Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt eget vinterland!

Annons

Så kom då det ena efter det andra. Först Ericssons nedläggning, sedan kom vintern. Ja, en olycka kommer sällan ensam säger man. För nu ska det tas fram resurser på arbetsförmedlingen. Vilken mobilisering det blev i alla hast. Nu får man ställa om sin reportoar, från gamla fina låtar med gammaldags musik. Nu blir det lite mer stillsamt, inte lätt att vara tung i dessa tider. Och inte att vara trubadur heller.

Tur man har fårfällen att sitta på, man vill ju samtidigt vara miljövänlig. Nu har man gått ett par veckor och oroat sig för att man skulle fått en knorr därbak. Men nu visar det sig att det har blåst över, eller som han sa som kom från en julmiddag i någon kyrka: ”Den har rätat ut sig, svininfluensan”. Undrar varför man sätter djurnamn på dessa sjukdomar som kommer. Vad är det för fel på mänskliga namn. Ställa till det kan dom, sedan skylla på djuren.

Ja, ja, så var det ett nytt varsel igen, min mor sa alltid man ska akta sig för dåliga varsel. Undrar om man glömt bort oss nu på förmedlingen, eller jobbar de i sitt anletes svett även för oss. Vi som redan tidigare var arbetslösa, vi som ramlat mellan stolarna . Eller vi som inte får någon ersättning alls. Nu kanske man inte ens finns med i statistiken? Ja, det är märkliga tider vi lever i.

Och snart kommer tomten också, men en fördel blir det för honom. När han ska bära säcken hem till oss, då är det riskfritt. Ingen överbelastning där inte. Han får akta sig om det blåser, säcken kan komma över huvudet och skägget. Tänk, det kan gå så att han fastnar med skägget i brevlådan. Har bytt lock på den, till ett tyngre. Tänkte att brev- bäraren skulle få det tungt, så kanske han inte lägger i kuverten som han brukar komma med. Snön vräker ner, den tar ingen hänsyn. Tur man har bra ledsyn i alla fall.

Jag har dragit ner luvan en bit, tänkte sjunga en sång för jäktade stadsbor. ”Jag hade en gång ett jobb, men de var för länge sen så länge sen, svara mig nu hur blir det nu. Jag bara undrar hur blir det nu”

Se där, ramlade det ner 1,50 i hatten, tackar min ädlaste herre. ”I natt jag drömde någonting som jag aldrig drömt förut jag drömde jag hade fått ett jobb och eländet det var slut”.

Jag harklar mig och säger att nu ska jag läsa en dikt av Nils Ferlin: ”Det är så erbarmligt lite en människa kan förstå. Man skulle ej grubbla och tänka men tänker och grubblar ändå. Och dagarna fogas till veckor, veckorna fogas till år. Man skulle ej snärjas av grubbel så hastigt som livet går.” Brrr.

Ha det nu gott alla mina medmänniskor.

Trubaduren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons