Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobbad för något som inte ens är jag!

Annons

Att en människa ska behöva vakna varje morgon med tanken och rädslan för att möta vissa människor, är det verkligen så det ska vara? Den enorma ångesten och rädslan som sitter så djupt inne i mina tankar om att jag är inte är som dem, att jag är annorlunda. Det värsta är tanken om hur många onda människor det finns här på jorden, hur fungerar de egentligen?

Jag har nu under ett antal år blivit mobbad för något jag inte är. Det hela började redan i sjuan då vissa personer började kalla mig för bögjävel, bara för att jag inte var som dem. Det började med skitsnack som man fick höra genom kompisar, men det övergick till värre saker. Man kunde gå i korridoren på skolan och helt utan anledning sa vissa personer dessa elaka ord som blev som en psykisk misshandel som jag fick genomgå varje dag. Men värst var nog alla dessa samtal från dolt nummer som jag svarade på. Jag satt där tyst och lyssnade på vad de sa om mig. Alla dessa ord de sa var helt fel, men de trodde de hade rätt. Och den största funderingen jag har om dessa människor är varför de gjorde dessa saker?

Var det bara för att de var så osäkra på sig själva och var tvungna att klanka ner på andra människor? Eller är det så att dessa människor njuter av att se andra lida? Det är nog frågan många undrar, men aldrig riktigt kommer få svar på.

Att vara som mig. Annorlunda om man jämför med de ”vanliga”, men ändå har jag alltid varit helt säker på min sexuallitet. Jag är och har alltid varit heterosexuell. Så varför ska jag bli utsatt för denna psykiska misshandel om något som jag inte ens är?

De har nu gått lite mer än fyra år sedan det började. Jag går nu i ettan på gymnasiet och mobbningen har slutat. Men den har satt sina spår i mitt huvud och jag tänker ofta på det. Jag möter fortfarande dessa människor på bussen och på andra ställen, och rädslan av att se dem sitter kvar.

Jag sökte aldrig riktigt hjälp för allt det här, utan jag höll det för mig själv och drömde mig bort mot framtiden. Men jag hoppas verkligen att de som lever där ute och genomgår samma eller andra liknande saker som jag har genomgått verkligen pratar med någon om det.

Jag hoppas så innerligt att dessa personer som utför eller har utfört en psykisk misshandel läser den här texten och får sig en rejäl tankeställare om vad det egentligen är de gör mot andra människor. Och att det verkligen sätter sina spår i andra människors liv. Jag tycker att alla människor ska tänka över sina egna handlingar innan de utför dem!

Den straighta killen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons