Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna är likna nakna som kejsaren

/

Inför 2006 års val hade allianspartierna beslutat sig för att det behövdes ett nytänkande i politiken.

Annons

 

Längst hade M kommit och ansåg att det behövdes ett nytt arbetarparti. De bytte namn till Nya Moderaterna. C:s partiledare som fått näringslivsnoja hakade på. KD och FP vågade inte ställa sig utanför. FP övergav sinsocialliberala syn på politiken och gick över till den marknadsliberala sidan. KD som redan tidigare var extremhögerinriktad hade inga svårigheter att hänga på ,trots att Partiledaren försökte ge sken av en mer socialinriktad linje.

Alliansen fick väljarna att tro på ansiktsbytet som tack vare att Reinfeldt hade en trovärdig framtoning. Han överlät åt Borg att föra den politik som skapats av Schlingman. Efter åtta års regeringsinnehav där skaparen av de Nya Moderaterna redan tidigt upptäckte att de Nya Moderaterna inte bytt några kläder hoppade av samarbetet. Den politik som fördes var av känd högerinriktad modell. De tre övriga partiledarna hade nu redan bekänt sig till samma politik och rivit broarna till sina gamla partier, allt för att få behålla statsrådsposterna.

Efter valförlusten 2014  valde tre moderater att hoppa av och helt lämna politiken. KD:s partiledare följde dem i spåren. Endast FP:s partiledare fortsätter att kämpa för sin existens. C hade bytt ut sin gamla politik helt och hållet med en ny partiledare sprungen ur Stureplanshögern och som nu kämpar för att överta ledartröjan för att bedriva klassisk borgerlig politik. FP:s ledare har börjat känna att marken gungar under sina fötter och gör nu avbön och erkänner att Alliansens politik var misslyckad men han ensam kunde inte förändra den. Nu har han bytt sida och ansluter sig till den av Bengt Westerberg förda socialliberala politikens grundpelare. M har nu öppet övergått till den gamla högerpolitiken med en mer extrem inriktning och kämpar nu med. SD om de medlemmar som övergått dit.

I samband med valförlusten bytte M partisekreterare. Den nya heter Tobé och är känd från Gävle. I en debattartikel (Arbetarbladet 15 juli) försöker han nu byta namn på Utanförskapet som de vann 2006 års val på till Det nya utanförskapet och att de har lösningen på det. Lösningen består av att öka yrkes- och lärlingsutbildninge.n

Det är ingen ny M-politik, den har funnits under hela min livstid och den är ganska lång. M har alltid varit rädd för att utbilda arbetarbarn. De tror att de inte är mottagliga för boklig lärdom. Dessutom riskerar utbildning att hindra deras syn på lönebildningen. Det skall alltid finnas överskott på personal som arbetar för slavlöner. Som vanligt angriper de S för att föra bidragspolitik..Men själva anser de tydligen inte att det är bidrag genom ersättningar till de som har försörjningsstöd som de tror inte vill arbeta eller till lärlingsjobb.

De anser inte heller att det är bidrag att sänka arbetsgivaravgifterna för unga som redan är anställda hos Mc Donalds och liknande företag. De anser inte heller att det är bidrag Med sänkt moms till krögare och rut och rot och avdrag till fritidshus i utlandet.

Nej! Tobé. Du är utan kläder liksom kejsaren som trodde på syner.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons