Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon borde läsa lusen av tokstollarna bakom detta

Annons

Rut-avdraget har väl de flesta accepterat som ett av de bättre sätten att skapa nya jobb på precis som rot inneburit, och så långt är de flesta nöjda. Föräldrar som orkar leka med sina barn och möjlighet att styra lite mera av sitt liv, kort sagt bättre livskvalitet.

Men för företagens del är givetvis beslutet om omvänd redovisning som skatteverket lobbade igenom tokigt. Där vi som företag fakturerar hälften och sedan efter mycket väntande – ofta mer än 30 dagar – får lämna in vår redovisning på de betalande till Skatteverket. Sedan vänta ytterligare – inte som de lovade innan införandet åtta till tio dagar utan drygt 30 dagar där också i snitt. Så sammantaget får vi vänta 60–70 dagar på hälften av betalningen vilket skapar stora likvida problem i de mindre företagen, och det har ju även gått så långt att det medför att flera företag vägrar utföra tjänster om kunden vill utnyttja rut-avdraget och andra i stort sett dubblerar fakturan på grund av allt krångel med skattemyndigheten.

Och det mest konstiga ändå är att det tar lika lång tid att få utbetalning av pengarna nu som i början för två år sedan och det tyder ju på att man gillar att utöva sin makt och kontroll över småföretagen för vi kan för det mesta inte påverka något i förfarandet hos Skatteverket.

Så detta borde Beckman ta med sig till Stockholm och läsa lusen av de tokstollar som införde detta och ändra tillbaka till att företagen fakturerar hela beloppet och sen får privatpersonen dra av det i deklarationen.

Ricky Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons