Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några ynka sekunder som kan ge Sandviken fler arbetstillfällen

Annons

Apropå företagsklimatet i Gävle. Här en kort sammanfattning av mina senaste erfarenheter.

Sedan ett tag tillbaka arbetar jag med en utredning som med största sannolikhet kommer att resultera i ett företag med x antal anställda. Till utredningen behövdes uppgifter som naturligt nog gick att erhålla från Gävle Energi. Konceptet har nämligen samband med elenergi.

Alltnog, glad i hågen sökte jag uppgifterna där, och blir hänvisad till en viss person vars uppdrag det är. Personen ifråga var icke anträffbar och därför lämnade jag ett flertal meddelanden. Ja just det, meddelanden! Jag tvingades nämligen göra det vid upprepade tillfällen, under en hel vecka.

Jag talade också in ett meddelande på personens mobilsvar, där jag bad honom ringa mig. Efter att han inte ens besvärat mig med ett telefonsamtal tröttnade jag och sökte i stället Gävle kommuns näringslivssekreterare som också bör veta, eller på annat sätt kunna vara behjälplig, resonerade jag. Döm om min förvåning när samma sak upprepas där. Efter mer än tre veckor tröttnade jag definitivt.

Jag vänder mig nu bort från Gävle som inte ens bevärdigar mig med att ”offra” fem minuter på ett telefonsamtal för att ge mig nödvändig information. Personerna ifråga har tydligt och klart fått veta av mig att det handlar om arbetstillfällen.

Avslutningsvis vill jag tacka Sandviken Energi och dess vd Alfons Kubulenso för hans positiva och framsynta bemötande. Det tog mig tio sekunder att nå honom på hans direkttelefon.

Dessa ynka sekunder kommer nu med största sannolikhet att ge Sandvikens kommun x antal arbetstillfällen.

Gävle kommuns slogan är officiellt ”Välkommen ombord!". Ingen har ännu efter fyra veckor ringt mig.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons