Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När nu ingenting är heligt längre

”Ingenting är heligt längre” ska Torbjörn Rönnkvist ha sagt enligt artikeln med rubriken ”Många förlorare i äldreomsorgen” i Arbetarbladet för en tid sedan.

Annons

Enligt våra ”makthavare” är det på personalminskningar man sparar pengar! Men alltid riktas sparkraven mot dem ”där nere” som utför dåligt betalda jobb.

Sandvikens kommun har ett tiotal olika förvaltningar plus underavdelningar och cirka 400 telefonnummer. Av den automatiska telefonsvararen får man lätt intrycket att personalen oftast sitter i sammanträden! Vad gör man där – pratar givetvis. Om vad? Om olika problem! Löser man dem? Oftast blir det kortsiktiga nödlösningar som kostar ännu mer onödiga pengar!

När inget nu längre är heligt, är det inte en dag för tidigt att ni äntligen vänder blickarna uppåt mot er egen nivå inom kommun- och landstingsförvaltningarna och ställer samma krav, som ni tidigare ensidigt ställt på sjuksköterskor och äldreomsorg och hemtjänst. Minska personalen inom förvaltningarna med förslagsvis en fjärdedel och kräv att kvarvarande, utöver sina egna jobb, även ska utföra de avskedades jobb och med något lägre lön!

Givetvis ska samma krav ställas på landstinget och dess administration för även den har varit ”helig” och oåtkomlig under alla år!

Återställ sedan personalstyrkan inom sjukvård och äldreomsorg till acceptabel nivå och ge dem så en hyfsad lön!

Under de senaste 10–15 åren tycks de ”ansvariga” ha ansett att sjukvårdens viktigaste uppgift är att spara pengar! Dags för er att inse sanningen, dess uppgift är att ge bra vård åt sjuka, gamla och svaga människor!

Efter alla försämringar under de senaste 10–15 åren av sjukvård och äldreomsorg, är jag själv och de allra flesta äldre, rädda för att hamna på Gävle sjukhus där nu alltför många sängplatser och sjuksköterskor försvunnit – eller hamna på ett äldreboende, där det snart inte finns någon personal, och där man blir ett ”paket”, som förvaras och där personalen som eventuellt finns kvar inte hinner sköta om!

Sture Sundin, 90

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons