Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa gång kanske sjukhuset brinner

Annons

Jag var på sjukhuset . Plötsligt går brandlarmet, branddörrar slås igen men inget mer händer! Personalen går lugnt omkring och verkar inte planera för någon utrymning av de åtta våningarna. Det kanske är vanligt att automatlarmen går igång utan att det är någon fara men det får man aldrig utgå ifrån. Nästa gång är det kanske skarpt läge och bråttom att få ut alla i tid.

Vi var några få som gick ut och där får man se nästa problem. Alla felparkerade bilar gjorde att bara en av brandbilarna kom fram. Där ser man hur illa det kan gå bara för att folk inte kan respektera parkeringsreglerna. De borde kunna bötfällas för hindrande av utryckningsfordon.

Patient

SVAR DIREKT:

Hej och tack för din uppmärksamhet och dina synpunkter! Vi på Region Gävleborg försöker jobba med ett högt säkerhetstänkande ifråga patient/anhörig, personal och skyddande av fastighet. I det här fallet var det ett teknisk fel som utlöste larmet. Räddningstjänsten åker alltid på automatlarm oavsett vad det är! Vår strategi när det gäller utrymning är att varje avdelning är ansvarig för att undersöka var det brinner. På varje våningsplan finns displayer som talar om var det utlösta larmet har gått. Personalen läser av och skickar någon till våningsplanet över eller under.

I första läget så utrymmer vi inte hela byggnaden utan personalen ska försöka omhänderta den lilla branden. Går inte det så evakuerar vi till nästa brandcell i sidled för att skydda patienter och personal. När vi provar larmet eller har problem med ett tekniskt fel går vi oftast ut med det till vår personal på vårt intranät. Ibland kan det vara svårt att förutse tekniska problem. Personalen ska dock ta alla larm som skarpa tills något annat sägs.

Dock ska sägas att vi känner stort förtroende för vår personal i frågor om säkerheten på sjukhuset.

Att bilar står alldeles för nära entrén är inte bra. Vi samarbetar med ett parkeringsbolag som ska se över felparkerade bilar, dock skall sägas att det är svårt att få bevakning varje minut dygnet runt. Detta problem finns runt om i samhället där människor inte förstår risken med att ställa sig fel där man förhindrar räddningsfordon komma fram.

Om det är frågor som kvarstår kontaktar du mig så svarar jag mer än gärna på frågor.

Hans Hellgren

brandcontroller

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons