Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa gång ser vi travet hemma!

Annons

Vill Gävletravet ta död på travintresset hos individer/kompisgäng som brinner för travsporten och ser fram emot de två dagar på året som travets elitserie kommer på besök? Det verkar så!

Vi har suttit ett gäng på läktaren under 25 års tid och surrat med alla travfantaster om vilken häst man skulle kunna spika på V75 och samtidigt tagit en öl. Vissa har en termos kaffe, vissa har läsk och så vidare. Men under den senaste V75-dagen, 13 november, var det slutdrucket på läktaren verkar det som. För när man kom upp på läktaren möttes man av en skylt där det stod ”Medhavd alkohol beslagtages”. Jag har aldrig under mina 25 år på läktaren sett ett enda slagsmål. För den delen har jag inte sett ett enda slagsmål på någon travbana under 25 års tid.

Man undrar ju om det är så att vakterna tycker att det är långa dagar utan att få göra någonting så de har kanske föreslagit det för ledningen på Gävletravet?

Vakterna sa att det inte var de som hittat på det , utan att ”vi gör bara vårt jobb, men det finns öl att köpa i baren”. Efter ett tag tog vi oss samman i vårt travgäng och bestämde oss att dagen inte skulle bli förstörd för att någon har kommit med ett sjukt beslut.

Vi gick till Pub Spiltan för att ta en öl och komma överens om vilken spik vi skulle ha på systemet. En i gänget sa att jag tar första rundan. Sagt och gjort han kom med fyra öl till bordet. Stämningen i gänget var tillbaka på topp för att bara en stund senare rasa till botten igen. Ölen som vi satt och drack var gammal. Han som köpt ölen gick till baren och sa som det var, de beklagade och vi fick fyraandra öl i stället. Men när vi tittade på datummärkningen på den flaskan gick den ut onsdag 17 november, så det blev inga mera öl köpta den dagen.

Hädanefter kommer vårt gäng att sitta hemma och kolla på atg live och dricka färsk öl!

Travintresserad

SVAR DIREKT:

Frågan om medhavd alkohol har att göra med vårt tillstånd att servera alkohol. Det har aldrig varit tillåtet att ta med alkohol till travet. Till denna dag tydliggjorde vi detta med större och fler skyltar. Gävletravet har tillstånd för servering av alkohol i restauranger, pubar, källaren och inhägnade områden utomhus. Ansvariga för alkoholtillstånd var även på besök denna dag.

Vad gäller den gamla ölen kan jag bara beklaga, all öl kollas innan den ställs in i kylen och de ni råkade få måste redan ha stått i kylen. Jag hoppas ni kommer åter till travet och där njuter av såväl mat, öl som god sport.

Tommy Ljunggren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons