Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturbeteskött för klimatet!

/

Annons

Maten vi äter är en av de största klimatbovarna och 18 procent av vår totala klimatpåverkan kommer från köttproduktion. Ändå äter svenskarna mer och mer kött. Dessutom slänger vi en fjärdedel av all mat vi köper.

Att äta mer vegetarisk mat är ett viktigt steg, samtidigt är betande djur som kor och lamm viktiga i ett hållbart jordbruk då de bidrar till den bilogiska mångfalden och tillför marken viktig mull i form av gödsel.

De äter också sådant som vi inte kan äta – gräs – och omvandlar det till livsnödvändigt protein.

Naturbeteskött är bra både för klimatet och den biologiska mångfalden.

Det öppna land- skapet bibehålls samtidigt som koldioxidutsläppet minskar därför att marken där detta kött produceras inte plöjs.

Ät mindre kött och välj naturbeteskött eller ekologiskt kött!

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons