Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedmontering av polisen i Gästrikland

/
  • Det är bråttom, menar signaturen Polisman sedan länge. Personalen hos polisen i Gästrikland fortsätter att sluta på sina  arbetsplatser.

Annons

Polisen i Gästrikland har väldigt stora problem att hantera. Nu menar jag inte bara brottsligheten, jag menar hur personalen har hanterats under de senaste dryga deceniet.

För cirka tio år sedan fanns det 125–135 stycken poliser som arbetade i yttre tjänst i Gästrikland. I dag är den siffran 50–60 stycken.

Det har blivit så få poliser som är ute att poliser från Uppsala får åka till Gästrikland och hjälpa till att bemanna polisbilarna.

När det gäller utredningssidan så ser statistiken liknande ut, personalstyrkan har minskat med cirka två tredjedelar även där.

Hur blev det så här då? Det är flera orsaker men de två största är att under denna tid så har lönerna som betalats varit katastrofala.

Poliserna i Gästrikland tjänar minst i Sverige.

Varför ska man jobba här om man tjänar flera tusen kronor mer i tex Uppsala?

Arbetsbeslastningen är enorm, såklart blir det följden med mycket mindre personal. Det leder till att flera har blivit sjukskrivna, utbrända eller med utmattningssymtom.

Det har inte bekymrat arbetsgivaren utan då har en annan fått den sjukskrivnes arbetsuppgifter, utöver de som den redan hade, två personers arbete ska utföras av en.

Resultatet av arbetgivarens agerande är självklart.

De fackliga organisationerna har för väldigt många år sedan flaggat för denna utveckling. Svaret var från arbetsgivaren att det kommer inte ske, ”vi har koll på det där”. Resultatet är talande, det fanns ingen koll.

Detta förfall får de föregående ledningarna ta på sig. I spetsen för det är länspolismästarna Lars-Göran Karlsson och Christina Forsberg.

Men de andra cheferna under har accepterat och suttit kvar i ledningsgrupper, det innebär att de äger ett lika stort ansvar.

Den som är en stor orsak till detta är Christina, hon bär ett större ansvar än Lars-Göran.

Chrisina var mest intresserad av förbättringsarbeten. Det var fler olika projket som i princip inte ledde till något förutom bra statistik och bra PR.

Det använde hon till att bli årets chef 2015.

Detta på bekostnad av polisen i Gästrikland. Hon prioriterade bort de centrala delarna som polisen ska arbeta med, ordningshållning och utreda brott.

Man kan undra om polisen egentligen var en CV-förbättring, och inget annat, för Christina redan från början.

Resultatet av att driva polisen åt det hållet ser vi i dag. Den ena polisen efter den andra söker sig till andra arbeten, det slutar poliser varje månad. Man orkar inte arbeta under de premisserna, dålig lön och väldigt hög arbetsbelastning.

Även allmänheten drabbas, rättssystemet blir urholkat och förtroendet för polisen minskar på grund av dåligt ledarskap under lång tid.

Den nuvarande ledningen ärver ett jätteproblem.

Det positiva är att den nya ledningen håller på att styra polisen i Gästrikland tillbaka till vad som polisen ska göra, ordningshållning och utreda brott.

Jag tror att de kommer att lyckas, de har nämligen blivit så att ingen utav de chefer som varit inblandad i förfallet har fått några högre chefstjänster i den nya organisationen, alla som tyst accepterade är borta. Kan tro att en del ångrar sitt agerande i dag.

Den nya ledningen måste få tid att ändra åt rätt håll för polisen i Gästrikland.

Men det är bråttom, tiden rinner iväg och personalen fortsätter att sluta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons