Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni bjuder in besökare med armbågen

Annons

 Vid ett besök i residensstaden lockades jag av en vimpel om Visit Gävle att inträda i Stadshuset och Turistcenter. Jag blev imponerad av den pampiga och exklusiva miljön med marmor från golv till tak.

Tips och material om sevärdheter, evenemang och aktiviteter var det ingen brist på. Efter att ha botaniserat ett tag kände jag behov av att uppsöka en toalett. Fann det självklart att en sådan skulle finnas i lokalerna. Mitt eget sökande blev utan resultat varför jag kontaktade en kvinna i receptionen. Hon skakade på huvudet och pekade med hela handen än åt öster, järnvägsstationen, än åt väster, Nian.

Jag uttryckte min förvåning och beklagade att planerarna inte tänkt på denna elementära service till besökarna. Hon deklarerade dock frankt att personalen inte heller ansåg att det skulle finnas toalett för besökarna i lokalerna. Jag såg mig redan nu som en presumtiv förorenare.

Hon såg tydligen mitt trängande behov och pekade därför på en hytt ute på gården dit jag kunde vända mig. Där stod något som påminde mig om en vaktkur från I 14.

Jag hade tidigare flera gånger varit dit och ryckt i dörren och funnit den upptagen. Därför tog jag för givet att denna pissoar enbart stod där som en pittoresk färgklick i stadsbilden. Jag vågade ändå inte chansa på en 200 meters promenad utan sökte mig ut på gården.

Kuren var till min förvåning öppen. Trång, sunkig och saknade möjlighet att tvätta händerna, men fick ju duga för en besökare i nöd.

Av den information jag fick vid turistcenter så finns inte någon allmän toalett i centrala Gävle. Jag vill tacka Gävle kommun för att jag kostnadsfritt fick nyttja detta avträde.

Mitt bestående minne är dock att ni på detta sätt hälsar era besökare välkomna med armbågen.

Bertil Nilsson ,

Sandviken

 

 

  

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons