Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni drar en gräns som är oetisk och oekonomisk

Annons

Barnen har haft en härlig ledighet, men nu blir det ändå skönt att komma tillbaka till skolan. Balans mellan vila och aktivitet är en viktig faktor i måendet.

Ett problem som uppstått för våra barn från och med skolstarten 2015 är att de inte längre är berättigade skolskjuts.

Kommunen hävdar att vi bor på fel sida gränsen och tillhör Hedesunda. Jättekonstigt eftersom vi bott på samma adress i 14 år, vi har haft skolskjutsbarn i 10 år och de har alla tre gått sina skolår på det vi trodde var deras placeringsskola Fridhemsskolan.

En översyn av gränsen har gjorts och man har kommit fram till att hela Åsbo ska från och med höstterminen 2016 tillhöra Fridhem. Byvägen går i en slinga, in- och utfart ur byn är densamma.

Att dra en gräns så att de barn som bor längre in i slingan tillhör en skola som ligger fyra mil från den skola som övriga barn i byn går på är både oetiskt och oekonomiskt. Det är ju toppen att de ser till att papperen stämmer med den verklighet vi alla levt i och planerat utifrån sedan Grååsens skola stängdes 2004.

Att de tre barn detta gäller kan få åka med skolbussen redan från vårterminen 2016 hävdar kommunen är omöjligt. Konsekvensen blir alltså att barnen inte kommer hem efter skolan. De måste vänta på att en förälder hämtar efter jobbet.

Upp före klockan 6, skola följt av fritids och sedan hem igen till klockan 18 alla vardagar i veckan. Så har hösten sett ut och vi kan konstatera att det kostar på i måendet.

Ledsna och frustrerade barn som inte kommer hem, vilket tidigare varit självklart.

Sofi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons