Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni har ett val, politiker i Sandviken

Birger Schlaug uttalade sig gång på gång när varslen haglade tätt i lågkonjunkturens inledning om att vi nu hade ett val. Det gick ut på i stora drag att lågkonjunkturen medförde en möjlighet till eftertanke, gällande vilket samhälle vi ville ha.

Annons

Fortsättningsvis kunde vi tänka över om det här med köphysterin verkligen innebar total lycka eller finns det andra värden i livet. Miljön sätter ju faktiskt ett stopp för hur vi fortsättningsvis kan leva oavsett konjunktur.

Så nu har ju politiker i Sandviken ett val: Ska man gå i bräschen och ta personligt ansvar (sänka sina löner) eller ska man göra som man brukar göra, slå mot de som är allra sämst ställda att försvara sig. Det vill säga. utvecklingsstörda, senila, sjuka, utslagna och så vidare. Minst friktion med andra ord.

Det som Drömfabriken gjort är att man skapat något unikt som Sandviken borde förstå att värna om. En plats för citat -”utvecklingsstörda/normalstörda” att varje dag känna sig betydelsefulla som vilken annan Svenson som helst, ett jobb. Om man någon gång varit i situationen att vara arbetslös vet man betydelsen av att ha ett jobb. Det sociala utbytet med att träffa sina arbetskamrater.

Men ni politiker följer väl bara strömmen med att avskeda och ta ut bonusar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons