Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni har gjort Sverige till ett rövarsamhälle

/


Pensionärsskatten måste avskaffas

Annons

. I en lång debattartikel införd i Arbetarbladet fredag 2 januari skriver Rolf H Lindholm att dagens skatter för pensionärer inte är i rättvisa, och det säger han med all rätt.

En mer upplysande och saklig information ger han där fakta i sakfrågan kommer fram och orsakerna till det uppkomna läget kring pensionsbromsen och hur den har slagit till.

Enligt KG Scherman hävdar han med all rätt att bromsen bör avskaffas med omedelbar verkan och utan vidare utredande.

245 miljarder bör återföras till AP-fonderna. Socialdemokraterna överförde 245 miljarder kronor från AP-fonderna till statskassan under Göran Perssons tid som statsminister. Det skedde vid tre tillfällen 45 miljarder 1999, 45 miljarder 2000 och 155 miljarder 2001. Totalt plockades det ut 245 miljarder kronor ur pensionssystemet. Pensionssystemet blev därmed underfinansierat så att bromsen slår till gång på gång.

Statskassan har en skuld till AP-fonderna som naturligtvis ska återbetalas och skulden ska räknas upp i vanlig ordning så länge uttaget inte är återbetalt.

Förutom högre skatt för pensionärer än för löntagare slår även pensionsbromsen till. Bromsen har slagit till 2010, 2011 och 2014. Pensionsbromsen slår till om inte tillväxten i landet visar en positiv utveckling.

Undrar just vad löntagarna i landet skulle säga om de inte fick den årliga revisionen/löneuppräkningen på 35 procent eller mer med hänvisning till att tillväxten och konjunkturen inte visar tillräcklig positiv utveckling i landet. Löntagarna skulle aldrig acceptera detta.

Jag vill uppmana Tomas Eneroth (S), Raimo Pärssinen (S) och även Torbjörn Edlund att vara bättre pålästa och läsa debattartikeln av Rolf H Lindholm och därigenom öka era kunskaper i sakfrågan.

Real

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons