Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni kan bara ni vill, Försäkringskassan!

Svar till Eva Alner Liljedahl, 9 juni

Annons

Jag hoppas att du läser om hur Rigmor Hillman i Gävle behandlats av Försäkringskassan!

Nästa dag kan du studera tre läsvärda insändare av Selja Berglund, administratör i Facebookgruppen Försäkringskassans omänskliga/regelvidriga behandling av människor. Den har över 2 500 medlemmar och hon kan plocka fram fakta i en handvändning! Skicka allt ditt samlade material till pressen, Diskrimineringsombudsmannen, Uppdrag Granskning och Kalla Fakta och ansvarig minister i regeringen!

Detta liknar maffiafasoner, grovt tjänstefel som ska beivras med omedelbar avstängning utan lön så ni får känna på er egen beska medicin! Kom ihåg att ingen väljer att bli sjuk! Det är känslokallt och omänskligt att plötsligt stoppa deras sjukpenning och hänvisa till socialen.

Insändare två: Pim beskriver hur hon sedan 17 november 2015 fråntagits sin sjukpenning och tvingats tömma sina egna konton, låna av släktingar och sälja sin lägenhet och blivit hänvisad till socialen. Tycker du, Eva Alner Liljedahl, att det är mänskligt att sparka på den som redan ligger? Läs hela reportaget så inser du att Försäkringskassan är skyldig henne retroaktiv lön och ersättning för sveda och värk!

Insändare tre: CL är sjuk sedan många år, trots intyg från specialistläkare sade hennes handläggare att hon var frisk! Stoppade utbetalningen lagom till julen 2014. Ska hon också ringa dig så att du får reda ut alla "missförstånd" som du kallade det i din insändare? Försäkringskassan är skyldig henne mycket pengar i utebliven lön!

Efter min egen insändare har det ordnat upp sig för den sjuke mannen som bara hade två månader kvar till pension! Ni kan bara ni vill!

Hur blir det med 50-åringen som har varit sjukskriven i fyra år och som ni helt oväntat drog in sjukersättningen för 8 juni? Hon går till Arbetsförmedlingen, vilken arbetsgivare vill anställa en sjuk människa? Återstår socialen och förnedring? Du lovade att ringa henne i fredags men icke!

Jag vet att läkare är oerhört frustrerade över att Försäkringskassan underkänner deras intyg, en kontorist avgör den sjukes öde!

En läkare erbjöd sig att följa med till Försäkringskassan med sin patient, men nekades och fick till svar att "vi arbetar inte så"! Är inte detta exempel på maktmissbruk?

Och du, Eva Alner Liljedahl, som är chef är fullständigt ovetande om hur din stab arbetar och kallar det "missförstånd"?

När jag ringde dig kände jag en viss förståelse och medmänsklighet från din sida men tyvärr råkar du ha inkompetenta medarbetare!

Nu har du chansen att visa att du är en duglig chef att utreda alla "missförstånd" och rätta till alla felaktiga beslut, betala ut retroaktiv ersättning till de sjuka som Försäkringskassan har stulit pengar från och psykiskt misshandlat!

Det är kriminellt att behandla medmänniskor på detta sätt!

Vanja Palm, Sandviken

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons