Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni måste organisera er och ta tag i era liv, ungdomar!

/


De fackliga organisationerna ökar i medlemsantal.

Annons

De är på tiden att de yngre förstår att de bästa är att organisera sig. Då blir man starkare och kan stå emot de arbetsgivare som vill försämra anställningsvillkoren.

Ni bör ha fått er en knäpp på näsan när ni har trott att arbetsgivaren har stått på era sida, det har aldrig existerat i deras värld. De har bara försökt utmanövrera de fackliga organisationerna och de har de gjort för egen vinning skull.

Nu hoppas jag att ni yngre som kommit in i arbetslivet vet era rättigheter.

Ni säljer er kropp till arbetsgivarna då måste ni bevara era rättigheter i så bra skick som möjligt, ni har bara en av den varan. Icke att förglömma arbetsmiljön. Den kommer er till del på så vis att ni orkar med att bilda familj och starta de liv ni vill.

Om vissa arbetsgivare genomför att arbetarna bara ska arbeta kvällar och helger då kommer fritiden och familjen att få stryka på foten ock då uppstår problemen.

Så alla ni yngre, organisera er! Tillsammans är ni starka. Slåss för era rättigheter ta strid.

Ryktet säger att facket inte har arbetat för er men se tillbaka på vad de har uträttat tidigare.

Prata med era närmaste om hur de har blivit behandlade i arbetslivet om de inte hade tagit strid för en bättre arbetsplats tillsammans med sina fackliga organisationer.

Företagen har med den förra regeringens medgivande försökt rasera all facklig verksamhet. Nu är det upp till er att ta tag i och arbeta fram hur ni vill att era liv ska bli från och med nu.

Vet att de finns kapacitet hos er unga - ta tag i era liv, ni har bara ett

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons