Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni måste tända våra liv igen!

/


Undrar om Sverige endast består av unga.

Annons

Unga sjukskrivna, unga arbetslösa, unga människor, överallt hör man om de unga. Men resten då?

Jag är 52 år och människa. Långtidssjukskriven på grund av utmattning, både fysisk och psykisk. Har förut i många år haft ett tungt och rörligt arbete med låg inkomst och långa dagar. På grund av mitt behov av att jobba ensam, har bland annatAspergers syndrom med allt vad det innebär, har jag fått hanka mig fram utan hjälp av socialt nätverk och varit min egen. Nu har jag lite över 6 000 kronor i månaden i sjukersättning.

Efter att i många år skrikit efter hjälp har jag nu tystnat och anpassat mig. Ville ha hjälp att gå vidare. Att få gå som hantverkslärling, jag har god känsla för färg och form, något som skulle passa mig. Alla resurser som fanns lades på unga människor. Jag var för gammal för tio år sedan. Har vänner som är långtidssjukskrivna sedan länge. Åren går och de får ingen hjälp. Ibland kommer ett litet hopp då läkare eller liknande pratar om vägar ut, men sedan händer ingenting. De har nu sjunkit allt längre och längre ned i sitt mörker och är mer döda än levande. Får mediciner.

Miljontals kronor har satsats på Försäkringskassans inköpta kurser. De leder oftast ingenstans annat än till arbetsträning hos någon firma som inte har råd att anställa. Jag har gått på tre sådana kurser varav en av dem knäckte mig fullständigt. Ihopfösta som får, långtidsarbetslösa och för sina ryggar eller psykiska besvär långtidsjukskriva individer. Ett hetsigt tempo likt en kurs för dammsugeförsäljare.

Synd att så många, ofta kreativa människor som inte passar in i dagens tempo, får gå till spillo. Varför inte satsa pengarna på att hjälpa människor till att få känna värdighet.

Se människan, se dess egenskaper, se förmågan hos henne. Hjälp henne till ett jobb som passar henne, som får henne att växa. Se vad hon klarar av utifrån den individ hon är. Tänd våra liv igen! Vi finns här och vi är många och vi blir bara fler och fler.

Besviken 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons