Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni måste uppdatera Gästbok Gävle

Svar till Ida Andersson, Tf Näringslivschef , 8 februari

Annons

Det kommunala arbetet för turism till Gävle presenteras, har jag just fått lära mig, i något på nätet som kallas Gästbok Gävle och som är fullt av visioner, strategier och värdeord men som saknar en presentation av dagsläget, liksom konkreta mätbara mål som kan stämmas av, exempelvis årsvis. Slutmålet definieras med denna byråkratiska terminologi som "en exportmogen destination".

Vill man veta mer, uppmanas man vända sig till någon i ett av elva personer bestående turistråd. Två av dessa har inaktuella yrkesbeteckningar. Carina Blank är inte länge kommunstyrelsens ordförande och Inger Källgren Sawela är inte längre oppositionsråd. Det är dock rätt nyligen som förändringarna skett och förklarligt att man inte hunnit med i svängarna.

Men att man "ska kontakta" Tom Widorson i Furuvik är rätt magstarkt. Han var en doer, inte en pratmakare, vände den kommunala förlustaffären Furuviksparken till en vinstgivande verksamhet, var en kunnig och erfaren marknadsförare – och gick bort för drygt tre år sedan, saknad av många.

Kommunal information som inte uppdaterats på tre år. På nätet, där det bara handlar om knapptryck.

Barbro Sollbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons