Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är jag förbannad!

Undertecknad har just börjat sitt 42:a år som lärare i Hofors kommun. Jag har ägnat hela denna tid bland annat till att försöka få det uppväxande släktet att förstå vad vi i ett demokratiskt samhälle menar med rätt och fel.

Annons

Jag har även haft förmånen att besöka många olika länder, men oavsett var jag varit har jag haft en oerhörd tillit till människorna som omgett mig. Jag har aldrig behövt ångra detta, och det har verkligen berikat mitt liv.

Måndag 31 augusti, strax före klockan 14.00 skulle jag sätta in en större summa pengar på Swedbanks kontor i Hofors. I ett obevakat ögonblick fick någon för sig att dessa pengar kunde man bara ta, för denna kund (som blev observerad) av- slutade inte sitt eget bankärende, utan begav sig skyndsamt från platsen. Det finns naturligtvis kameraövervakning som polisen ska utvärdera.

Oavsett resultatet av detta, tycker jag att det är så oerhört trist och kränkande, att jag hemma i Hofors ska behöva känna att tilliten till människor naggas i kanten.

Förstår inte du som gjorde detta vilka drömmar som du på ett brutalt sätt släckte?

Vad skulle dessa pengar egentligen ha använts till?

Den kortsiktiga vinsten som du gör (i en penningsumma), som är en kan även drabba dig och de dina i det långa loppet och att det förstärker känslan av att Hofors blir ett mera otryggt samhälle.

Det finns ett antal upprop mot rån, stöld och våld i vår närmiljö. Stöd dessa!

Men framför allt: Ni som läser detta. Våga stå upp och säga ifrån när ni ser saker som ni tycker är fel!

Inom skolan brukar vi använda uttrycket ”Våga vara vuxen”. Det tror jag gäller samhället i stort, och då menar jag inte ålder, utan att vi tillsammans ska våga säga ifrån.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons