Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog!

Annons

Nu får det vara nog med rasistiska och homofobiska skällsord på läktaren! Jag stod på sektion H under matchen mellan Gefle och Gais under söndagen och det var inte bara det karga oktobervädret som kylde min kropp.

Strax bakom mig stod ett par herrar som utan hänsyn till varken publik, matchvärdar eller spelare (såklart) slungade verbala istappar mot planen som tycktes härstamma från en uråldrig istid.

”Jävla fjolla. Mes! Är det en tjej på plan? Kom hit så får du en banan. Vafan det är ju bara negrer på plan! Vadå Frempong? Tampong heter han ju. Höhö. Jaha, och där går en till svensk ut. Men res på dig din jävla fjolla, är du en tjej eller? Åk hem om det gör så jävla ont. Byt färg! Bögjävel!”

Och så här lät det matchen igenom, samt före och efter. Det är dags nu för alla klubbar på elitnivå i Sverige, inom alla sporter, att göra upp med diskriminerande skällsord på läktaren.

Om man kan påminna om Strömvallens rökförbud i högtalarsystemet kan man lika gärna informera om vad som inte är okej att skrika i stridens hetta.

Det beteende som dessa herrar visade upp ger verkligen Stockholmslagens hejaramsor rätt i att det är bönder de möter i sina bortamatcher, i alla fall i publiken.

Elias

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons