Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går skam på torra land

Annons

Länsstyrelsens miljöfolk gör besök på Leharen för att göra iakttagelser och utreda skarvens härjningar i området. Vad har då det lett till? Är inte ert mandat, och ansvarsområde, att värna den marina miljön utanför Gävle? För oss som i generationer kunnat njuta av ett rikt friluftsliv i Gävlebukten har det senaste decenniet inneburit en katastrofal utveckling, såväl för skönhetsvärden som för fiskeintressen. Skarven är en artfrämmande fågel som av holländare togs in från Kina och senare spred sig norrut. Utan andra fiender än möjligen havsörnen har skarven förökat sig enormt.

Nu har ni "kläckt" idén att eventuellt installera en automatisk laserkanon som avger smällar för att på så sätt skrämma iväg skarven. Låter som att ersätta pest med kolera! Hur tror ni att öborna på Römaren och Limön ska stå ut med detta oljud? Resultatet som nu föreligger vittnar om ett totalt förakt och ignorans för vad vi skattebetalare och medborgare anser. Är ni totalt blinda och döva inför vad ni ser och hör? Jag anser att ni gör er skyldiga till såväl makt- som myndighetsmissbruk! Det ni nu redovisar undergräver helt mitt och många andras förtroende för er kompetens. Ni ställer er i ledet av övriga politiker och beslutsfattare som sviker allmänheten.

Häromdagen kom en äldre dam och frågade mig hur Båkharen hade blivit så förstörd. På en tur med Limöbåten hade hon blivit gråtfärdig av att se den plats där hon som ung hade solat och badat. När får vi se konkreta åtgärder som återställer balansen i vår natur gällande både flora och fauna? Nu vet ju att både överpopulation av säl och skarv är starkt bidragande till eländet.

Sitter ni så "i knät" på Miljöpartiet som tycks värna om skarven före människorna?

Gå hem och skäms!

Före detta fiskare och sälmataren Kjell Owe Björk

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons