Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har jag fått nog

Annons

Är vi svenskar verkligen så dumma och vet så lite om verkligheten som vissa politikerna verkar tro. Ska vi ge våra röster till politiska partier som tror att man löser alla problem genom att angripa de i samhället som redan har det svårast.

Hörde M-ledaren från Almedalen som föreslår att man ska begränsa bidragen till flyktingar och invandrare om de inte vill arbeta. Nu är inte problemet att de inte vill utan att det inte finns något arbete. KD-ledaren är ännu värre. Hon är inte ens medveten om att man redan idag måste stå till arbetsmarknadens förfogande för att få försörjningsstöd. Men genom sina osakliga förslag ger de oss intrycket av att alla som kommer hit vill leva på bidrag. Vi som har förmånen att känna några av dessa medmänniskor vet att deras högsta önskan är att få ett arbete och klara sig själva. Det man söker i Sverige är inte bidrag utan skydd från krig och förföljelse och ett värdigt liv.

Som kronan på verket SD ledarens försök att få oss att tro att vi i vårt samhälle behöver åtgärder som man tar till i krigssituationer. Sant som det stod i Arbetarbladets ledare i dag ”Så talar bara den som vill aktivera människors känslor. Deras rädsla och hat”. I USA ser vi hur rädda poliser skjuter människor och en presidentkandidat som gör allt för att blåsa under människors rädsla.

Nej, ska ni bli trovärdiga så hitta konstruktiva lösningar på problemen och försök också se och förstärka det positiva som trots allt sker i vårt samhälle och snälla journalister, lär er att ställa följdfrågor till politikerna som avslöjar deras osanningar.

Eva-Lise Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons