Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan jag börja leva igen

Annons

Så har jag äntligen blivit kvitt kronofogden! Jag hamnade där för att jag var snäll och blåögd. Jag kan och vill inte skylla på nån annan. Lösningen blev ett lån från ett finansbolag som lånade ut pengar mot hög ränta. Trots den höga räntan blir kostnaden försumbar jämfört med kronofogdens införsel från min lön.

Resultatet av inbetalningen till kronofogden från finansbolaget blev att kronofogden blev återbetalningsskyldig till mig. Det kom i två omgångar, båda gångerna i mycket diskreta omärkta kuvert. Annars när kronofogdenskickar brev med krav så är det kuvert med stora loggan på, så stor så att hela världen kan läsa den när brevbäraren tar upp den ur postväskan. Varför måste kronofogden hänga folk som redan har det jobbigt? Ni har ju diskretare kuvert, det vet jag nu!

Alla som är skuldsatta och har införsel på sin lön vet hur svårt det är att betala andra skulder. Inkassoföretagen skickar påminnelser med jämna mellanrum, men man sitter ju där med existensminimum när kronofogden tagit sitt.

Månaderna går och skulderna ökar på grund av rena ockerräntor hos inkassobolagen. Man ringer till inkassoföretagen och förklarar att man har existensminimum och ingen chans att betala av på skulden.

Man bönar och ber att de ska lämna över skulden till kronofogden för då får de ju in pengar varje månad.

Tyvärr ingår inte den lösningen i inkassobolagens affärsidé. Deras idé är att tjäna mer pengar på ockerräntan, i de flesta fall får de ju till slut in pengarna, det vill säga när kronofogden har drivit in sitt.

Diskussionen om skuldfällan dyker upp media med jämna mellanrum, det pratas bland annat om hårdare tag mot oseriösa sms-lån. Varför reagerar ingen politiker på inkassobolagens ovilja att lämna över sina ärenden till kronofogden?

Nu ska jag börja leva igen. Ränta och amortering på lånet är som en stilla sommarvind, jämfört med kronofogdens införsel. Kronofogden drog en bra bit över hälften av min nettolön!

Till midsommar får jag återigen behålla min skatteåterbäring, och den blir stor. Även räntan hos kronofogden och inkassobolag är avdragsgill!

Fri igen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons