Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu lämnar jag Ambulansen Gävleborg

Annons

All styrka och ork till mina kära vänner och kollegor inom Ambulansen Region Gävleborg. Jag lider med er, jag har följt er kamp och jag gråter när jag inser hur verksamheten körs i diket. Jag valde att sluta inom er verksamhet men jag har alltid ambulansen i mitt hjärta.

När jag började som sjuksköterska inom Ambulansen 2005 fick jag veta att ledningens mål var att Ambulansen Gävleborg skulle vara topp tre i Sverige. Vi hade internutbildningar och övningar flera gånger per år där vi drillades i katastrofer men även i den lilla händelsen. Vi formades till riktiga experter i vårt yrke.

Det fanns en önskan såväl hos ledning som hos medarbetare att det här gör vi tillsammans och vi ska göra det bra. Internutbildningen har fortsatt och varje ny medarbetare har getts förutsättningar att bli en expert.

Efter torsdagens beslut som medför att många av mina kollegor inom ambulanssjukvården väljer att säga upp sig utarmar den akutsjukvård vi lärt oss ska finnas runt hörnet. En akutsjukvård som startar behandlingar i hemmet så patienternas tillfrisknade påskyndas. Det finns i Gästrikland sju ambulanser helger och nätter, snart finns det risk att någon av dessa bilar står utan personal. Vad händer då? I det värsta scenariot så dör patienten eller blir så skadad att vederbörande omöjligt kan återgå till ett funktionellt värdigt liv.

Kram till er alla i er kamp, ni gör ett fantastiskt arbete, både i bil och i arbetet mot detta jourbeslut.

Fia, före detta kollega Ambulansen Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons