Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu räcker det med valfrihet!

Annons

Under den gångna och föregående mandatperioden har utförsäljning och privatisering av allmän egendom presenterats som ett sätt att utöka medborgarnas valfrihet. Första exemplet på den nya och välsignade valfriheten var när vårt pensionssystem privatiserades och vi fick 200 aktiefonder att välja mellan. Fonder som vi aldrig hört talas om.

Sedan har det fortsatt så på samhällslivets alla områden. Vi ska välja skola åt våra barn, vi ska välja energibolag, teleoperatör, vårdbolag, apoteksbolag och så vidare i all oändlighet. Det senaste exemplet på valfrihetsreform är från 1 juli i år när vi åter ska välja och den här gången är det till vilket bolag vi ska vända oss för att göra den årliga kontrollbesiktningen av våra fordon.

Enligt all känd expertis på området betyder den senaste valfrihetsreformen som alla andra bara det att vi konsumenter åter drabbas av är betydligt högre kostnader. Därför erbjuder Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) i årets val alla medborgare som har fått nog av alla dessa valfrihetsreformer ett alternativ. Ett politiskt alternativ som klart och entydigt säger nej till alla dessa valfrihetsreformer.

Sveriges arbetare och tjänstemän har helt enkelt inte råd med de av borgarna och socialdemokraterna genomförda valfrihetsreformerna. Vi har fått nog av den nyliberala ekonomiska politiken som i sin grund inte är något annat än en systematisk och medveten plundring av svenska folkets plånböcker.

Lars Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons