Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Socialdemokraterna köra så det ryker!

Svar till ”Välj rätt, välj vänstern”, 3 september.
Vi socialdemokrater har i varje punkt som insändaren tar upp agerat i riksdagen mot den moderatledda regeringen. Våra förslag har hela tiden blivit nedröstade av högermajoriteten.

Annons

Vi vill ha en rättvis likformig skatt, det vill säga samma skattesats vid lika inkomst oavsett om man har ett arbete, är sjukskriven eller arbetslös eller är pensionerad. Skatten ska vidare tas ut efter bärkraft där högavlönade bidrar med mer än lågavlönade. Vi vill ändra fastighetsskatten så att de med dyra villor får betala mer än de med vanliga taxeringsvärden. Förutom detta ska vi införa en ny förmögenhetsskatt av fördelningspolitiska skäl. Regeringen har sänkt skatterna med hela 85 miljarder kronor som till största delen gått till den rikare hälften av Sveriges befolkning. Nu vill högerregeringen fortsätta att låna(!) pengar till nya skattesänkningar! Trots jobbkris där arbetslösheten bara stiger och underskotten i statens och kommunernas ekonomi växer så ska regeringen fortsätta sin orättfärdiga skatttesänkarpolitik.

Vi vill återställa och förbättra nivåerna i våra viktiga försäkringssystem. A-kassan är förstörd av högern, så pass att folk inte har råd att vara med och måste söka social- bidrag vid arbetslöshet för att klara sin försörjning. Vi vill riva upp den så kallade rehabkedjan som leder till utförsäkring av 50 000 människor nästa år! För att finansiera skattesänkningarna sänkte regeringen ersättningarna för sjuka och arbetslösa. Snacka om klasspolitik!

Kommunerna lider av frysta statsbidrag och tappad skattekraft på grund av arbetslöshet och ökade utgifter för socialbidrag. Vi vill satsa statliga resurser till kommunerna för att klara välfärden under de kommande svåra åren. Det måste väl vara bättre att kunna behålla fler händer i vården än att skicka ut välfärdsarbetare till en usel a-kassa eller till socialbidragsberoende som drabbar kommunens ekonomi. Tänk om regeringen valde kommunerna i stället för att låna till skattesänkningar.

Vi, socialdemokrater, väljer solidaritet i stället för girighet. Regeringen säljer ut våra gemensamma tillgångar som apotek, kollektivtrafik, sjukvård med mera till privata intressen. Man gör det av ideologiska skäl, våra skattemedel ska omvandlas till aktieutdelningar på privata bolagsstämmor. Vi ska sätta stopp för detta om vi får chansen nästa höst.

Vi ser olika brister i dagens hårda asyl- och migrationspolitik där regeringen fullständigt struntar i rekommendationer från till exempel UNHCR. Det vill vi också ändra på.

I slutet på oktober går vi socialdemokrater till vår kongress i Stockholm. Då beslutar vi om vår politik för den kommande mandatperioden. Färdriktningen är glasklar; full sysselsättning, god välfärd åt alla, mindre klyftor. Ett land där alla är med och bidrar efter förmåga, där alla får möjlighet att leva ett så gott liv som möjligt.

Vår kampvilja är god. Nu ska vi köra så det ryker!

ordrörande för socialdemokraterna i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons