Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska vi satsa vi på Drottningen

/

Svar till En Sandvikenbo, 6 mars

Annons

Jag håller med ”En Sandvikenbo” om att Drottningen (före detta Baptistkyrkan) är en särskilt speciell och viktig byggnad i Sandviken och den äldsta i stadskärnan. Det gläder mig därför att vi nu funnit två entreprenörer som vill satsa och utveckla byggnaden till kronan i Sandvikens kommuns vision om den aktiva staden fylld av liv och rörelse. Så kommunen tänker inte sälja denna viktiga kulturfastighet! Saluhallsidén som du nämner är efterlängtad av många och undertecknad. Den kan fortfarande förverkligas och på annan plats när en intressent finns. Det vi kommer att göra nu är att börja arbetet med att ut- och invändigt renovera och tillgänglighetsanpassa Drottningen så att fastigheten långsiktigt bevaras. Vi har en hyresgäst och fastigheten kommer att anpassas så att den svarar mot behoven bland annat genom att bygga ett entrésolplan. Därtill kommer hyresgästen att göra egna satsningar i fastigheten.

Den här lösningen ger kommunen en affärsmässig grund att behålla fastigheten på ett sätt som gynnar hela staden. Förutom att skapa en välkomnande port till centrum, en mötesplats med liv och rörelse, en unik restaurangmiljö med höga spetsbågefönster som lyser välkomnande på kvällarna, att bidra till att stärka besöksnäringen, inte minst gentemot de många internationella besökarna i staden.

I arbetet med Vision 2025 höjdes många röster för mer liv och rörelse i centrum. Första stegen i arbetet var investeringen i nya lokaler till Kulturskolan och utvecklingen av ett levande Kulturcentrum.

Nu tar vi nästa steg med en rejäl satsning på Drottningen och marken runt om.

Helena Tallius Myhrman

stadsarkitekt, Sandvikens kommun 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons