Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OK har glömt vad det en gång var

OK-macken i Åmotsbruk

Annons

lades ned och revs upp 30 juni. Till OK med koncernchef Göran Lindblå:

OK, som i varje fall påstått sig vara ett medlemsföretag, har för länge sedan glömt vad de en gång var – en bränsleleverantör för oss boende i områden där vi är direkt beroende av bilen för att kunna bo kvar. En mack för oss trogna kunder och glesbygdsbor.

Utan skrupler lägger OK ner mackarna i glesbygden. Bensin- och dieselpumpar, som inte drar några stora kostnader, då bränsletransporterna oftast ändå går vägen förbi och kortstationen sköts på beting av affärspersonal som samtidigt sköter den egna Konsumbutiken.

Er nedläggningspolitik medför här som på många andra ställen att även affären hotas av nedläggning och med den försvinner apoteks, post, spel, tips och systemservice. Hela bygden hotas!

Jag tackar allra ödmjukast för den återbäring på 0.4 procent som kom nyligen men jag kan inte förstå påståendet om att OK tar ansvar för sina trogna kunder när ni hotar vår existens.

Macken finns och kan leva vidare med OK eller någon annan ägare men det är en möjlighet som ni inte är beredda att ställa upp på. Macken ska bort!

Hela Sverige ska leva har någon sagt men det är tydligen inte OK beredda att stödja.

För att göra nedläggningen så besvärlig som möjligt genomförs den i första semesterveckan då byns befolkning ökar till det dubbla och alla är beroende av en fungerande mack på plats.

Vi har tagit kontakt på olika sätt för att få en dialog med OK och diskutera våra synpunkter, och för att begripa OK:s tankar bakom att ta död på vår landsbygd, men utan resultat.

Vi tycker också att OK ska vara generösa och betala tillbaka den summa ni en gång betalade till affären för att att den skulle driva macken. Gärna med ränta, men beloppet en krona kanske ska gå till att höja VD-lönen lite till.

En ny mack kommer att öppnas i slutet av augusti så det finns hopp för byn igen.

Men varför kan inte OK bjuda på utrustningen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons