Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna era plånböcker....

Annons

Fredrik Reinfeldt gör allt vad han kan för att se statsmannamässigt trovärdig ut, precis som i fornstora dagar, när han nu intervjuas av SVT med anledning av att han tar emot fullt avgångsvederlag på 156 000 kronor i månaden trots att hans nybildade företag Fredrik Reinfeldt AB tydligen går riktigt hyfsat och drar in rejält med kulor av bolagets momsredovisning att döma. För att inte gå miste om en endaste krona av det mycket generösa avgångsvederlaget, pytsar arbetslinjens riddare sina inkomster från föreläsningar med mera direkt in i det nybildade bolaget, i stället för att ta ut lön och därmed vara tvungen att ”krympa” vederlaget.

Om du till äventyrs skulle vilja ”hyra” den tidigare statsministern för en föreläsning sägs prislappen landa på 100 000 kronor i timmen!

Själv skulle jag nog inte ens mot löfte om riklig ersättning välja att lyssna till honom.

Tyvärr är Fredrik Reinfeldt långt ifrån ensam om att ta emot varenda krona av de ersättningar som ”regelverket” obegripligt frikostigt bjuder avgående politiker på. Även tidigare har såväl ministrar som andra folkvalda av diverse kalibrer och partikulörer tråkigt nog så gott som alltid försuttit chansen att på detta område minska den galopperande misstron mot politiker. Mig veterligt är det inte olagligt om man skulle få för sig att avstå från diverse ersättningar (eller delar därav) som man enligt det flitigt åberopade ”regelverket” har rätt till. (Det ska till och med ha hänt att några få gjort så.) I stället görs inte sällan allehanda ekonomisk-tekniska kullerbyttor och krumsprång för att fånga in varenda krona.

Och girigheten får hela tiden nya ansikten till sitt redan rika porträttgalleri...

EIF 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons