Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordna trådlöst nät på era tåg, X-trafik!

/


Jag pendlar sedan 2010 dagligen med X-tåget mellan Söderhamn och Gävle till mitt arbete i Gävle.

Annons

Under den tid jag och mina medpassagerare tillbringar på tåget försöker många av oss att utnyttja tiden till att arbeta eller studera. Vi försöker så långt det är möjligt att nyttja moderna hjälpmedel som bärbar dator, läsplatta eller mobiltelefon. Dessvärre är mobiltäckningen undermålig eller helt obefintlig på vissa sträckor. Något trådlöst nät erbjuder inte X-trafik.

För att underlätta för pendlare på sträckan mellan Gävle och ända upp till Sundsvall borde det vara en självklarhet att X-trafik tillhandahöll trådlöst nät på tågen. På några av de nyinsatta tvåvåningsbussarna erbjuds trådlöst nät. Att svara att det är för dyrt håller inte. X-trafik har mig veterligen inte frågat sina resenärer om vi är villiga att betala något för att få trådlöst nät ombord. Västtrafik på västkusten har sedan många år haft trådlöst nät på sina tåg. Nej X-trafik, det är dags för en uppryckning och se till att ordna trådlösa nät på X-tågen!

Pendlande skattebetalare

SVAR DIREKT:

X-trafik jobbar ständigt med att utveckla både trafik och teknik för att kollektivtrafiken ska vara attraktiv och en självklar del av resandet i ett hållbart sam-hälle.

Vi kommer under året att kunna erbjuda våra kunder tillgång till internet ombord på alla länets bussar, vilket vi ser som mycket glädjande. Vi hoppas därefter kunna ta nästa steg och erbjuda fri tillgång till internet även på våra X-tåg.

Jenny Bergström

enhetschef Kundservice, X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons