Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntad ”julklapp” från Gävle sjukhus

Annons

Som pensionär efter 40 år inom landstinget tänkte jag att jag skulle leva upp till min föresats att börja styrketräna på sjukhusets plan 13. Under mitt arbetsliv har det inte blivit av men då har man hållit igång ändå och inte tyckt att det funnits tid för styrketräning.

Döm om min förvåning när jag kommer upp till Plan 13 och får läsa ett påbud från förvaltningschef Kenth Larsson att från och med 1 januari 2010 är det slut med träning för pensionärer. Ingen annan förklaring än att dessa tidigare medarbetare inte längre har ett anställningsförhållande i landstinget.

Vet inte hockeyspeaker Kenth Larsson hur viktigt det är att publiken får upplysning om vad som händer på arenan? Min första tanke var ekonomerna kommit på ett sätt att rädda landstingets ekonomi. Skattehöjning farväl, vi tar in det på pensionärerna i stället. Naturligtvis är det en väldig ekonomisk belastning att dessa samhällets snyltgäster utnyttjar landstingets friskvårdsanläggningar på tider då ingen fast anställd personal gör det.

Antagligen tycker ni att vi kan köpa ett träningskort på stan i stället men som storproducent av fattigpensionärer borde ni förstå att alla inte prioriterar den utgiften. Träning som pensionär borde kunna ses som friskvård. Utan träning kanske vi snart finns där som patient.

Nu ska jag väl inte vara helt missnöjd. Jag har fått en tung kristallskål som jag kan använda vid mina situps hemma i lägenheten, nu när styrkträningen på plan 13 är stängd för mig.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons